1. Oprichting

 

16 november 2010 is Stichting Gehandicaptenvoordeel opgericht. De reden tot oprichting is naar aanleiding van persoonlijke ervaringen die onze oprichter/voorzitter zelf heeft opgedaan. Tot de dag van vandaag helpen we dagelijks mensen met advies, aankopen en doen wij dit met veel passie.

 

2. Oprichter/voorzitter

 

Mijn naam is Henry Sellies en ben geboren in 1965, gehuwd en vader van een zoon en dochter.
Tot 1995 was ik meubelmaker/interieurbouwer en deed dit werk met veel plezier.
Na een ongeval ben ik rolstoelafhankelijk geworden en tevens ook beperkt in het opzitten. Dagelijks heb ik bedlegerige uren maar desondanks ook mijn vermaak waarvan Stichting Gehandicaptenvoordeel mij dagelijkse bezigheid is geworden.

 

3. Reden tot oprichting van "Gehandicaptenvoordeel"

 

Goede en minder goede ervarigen heb ik opgedaan in de periode van operaties, revalidaties en behandelingen. Artsen chirurgen en therapeuten hebben erg hun best gedaan en kom je in de situatie van blijvende beperkingen/handicap hebben, gehandicapt zijn. Tja een ieder geeft zijn of haar benaming er aan en je moet en gaat er mee verder.
Ook krijg je dan te maken met WAO, WMO, Hulpmiddelen, Aanpassingen enz, waarbij ik in sommige situaties echt zat te kijken met welke mensen en regels ik toen te maken had.
Uiteraard zit je dan zelf en met je naasten in een situatie waarin je gevoelig bent en met weinig ervaring hier mee.

Maar steeds vaker kreeg ik het gevoel dat zij meer beperkingen hadden/hebben dan ik. In de periode van mijn laatste revalidatie ontstond bij bij het idee om iets neer te zetten voor mijn lotgenoten waarbij onafhankelijk wordt bekeken en een eerlijk advies kan worden gegeven.

Sterker nog, advies en hulp van ervaringsdeskundigen die weten waar ze over praten. 

 

 

4. Ons Team

 

Het team van gehandicaptenvoordeel bestaat uit personen die zelf een beperking hebben en personen die hier in hun direct omgeving dagelijks mee te maken hebben.
U zult dus begrijpen dat wij allen ruime ervaring hebben en u hiermee graag van dienst zijn.